. dEmi Masa

Demi masa.Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian,
kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati
supaya mentaati kebenaran dan nasehat menasehati supaya menetapi kesabaran.
(Al-`Asr 103:1-3)



Wednesday, October 6, 2010

050 Nilai Kasih Sayang

In The Name Of Allah

Setinggi-tinggi syukur kehadrat Ilahi
KernaNya dapat lagi kami merasai nikmat Iman dan Islam
KernaNya dapat lagi kami mengecapi betapa indahnya kasih sayang milik Ar-Rahman Ar-Rahim

Selawat dan Salam keatas kasih Rasulullah Sallallahu Alayhi Wa Sallam
Yang membawa Ad-Din mewarnai dunia dan seisinya dengan penuh Kasih Sayang
Yang mimiliki hebatnya cinta kepada umatnya

Salam sejahtera buat sayang Ummi and Abbi yang berada di Baitullah
Anakmu ini merinduimu =`)

dan

Salam semuanya!

Ummi dan abbi kini sedang mengerjakan Haji dan Umrah. Ummi dan abbi betolak pada 28 Oktober. Alhamdulillah aku dapat ikut serta menghantar ummi dan abbi kat pusat tabung haji, di Kelana Jaya. Sekarang ni tengah cuti sem. Sungguh boring skali bila ummi ngan abbi xde kat rumah.

Dulu, pada 10 tahun yang lalu time ummi ngan abbi pergi haji...kiteorang adek bradik sume nanges mase nak antar ummi ngan abbi kat pusat tabung haji. Pak Long ingatkan kiteorang "ala...nak buat pe nangis...mama abah gi beribadat je...dekatkan diri dengan Allah." Tapi sekarang kiteorang dah tak nangis da. Sebab kiteorang dah besar. Jz kua aer mate sket-sket je. =`) sedeh seh.

Apa-apa pon time ummi ngan abbi xde kat rumah ni kita orang kene mentain rumah kemas, cari makan sendiri, n jage diri sendiri. Mama pesan kat sms sebelum berangkat:
  • Sembahyang fardhu di awal waktu
  • Baca al-Quran
InsyaAllah!


Bismillahirrahmannirrahim...
Ya Allah! Ampunilah bagiku segala dosaku dan juga dosa dua ibu bapaku dan kasihanilah mereka keduanya sebagaimana mereka memelihara dan mendidikku di masa kecil.Amiin Ya Allah



Last things is
once upon a time
since im still young...I always watching barney...barney always told us to share the same love with everyone xD
the songs below had proof it (ntah betul ke x english aku ni....jom tgok)



I love you, You love me, We're a happy family, with a great big hug, and a kiss from me to you, Won't you say you love me too! I love you, You love me, We're best friends like friends should be, With a great big hug, And a kiss from me to you, Won't you say you love me too.