. dEmi Masa

Demi masa.Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian,
kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati
supaya mentaati kebenaran dan nasehat menasehati supaya menetapi kesabaran.
(Al-`Asr 103:1-3)



Saturday, April 23, 2011

070 Yang percaya akan bahagia. Yang tidak hanya akan merana.

Assalamualaikum...
Pe habaq sume? Alhamdulillah.
Selalunya kalau blogger yang dah lama tak update blog mesti dorang buat pendahuluan macam ni "rasanya dah lama sangat aku tak update blog", "kesian blog ni...aku bukannya nak update slalu", "blog ni nampak berusang la sebab lame tak update", "maaf ye kawan-kawan, dah lama tak update blog", dan macam-macam lagi. Rasa kesal kecewa pasrah dukacita sedih mahupun sengsara jika tak update blog mesti ada pada seorang blogger. Sebab dorang sayang dekat blog dorang. Tak nak follower and reader lari lalu dan pergi. Sama la juga seperti istisyhad :D

Sebenarnya istisyhad ada seorang rakan blogger ni. Tak tau la dia kenal istisyhad ke tidak. Tapi istisyhad kenal dia sebab istisyhad salah seorang follower dia. Blog dia best. Banyak pengisian ilmu dan tarbiyah. Nama blog dia 'Kembara Mencari Diri' dan url blog dia 'traveloguediri.blogspot.com'. Sedihnya sebab dia punya blog dah been removed. tak tau kenape. Kalau tak caya tengok ni...
Tapi tak apa. Kita kena teruskan perjuangan pena kita dalam 'blogspot.com' ni. Dan cerita yang istisyhad nak bawak kali ni adalah salah satu cerita yang diposted di blog kembaramencaridiri. Sempat istisyhad copy sebab nak banyak kali baca cerita ni. Cerita yang penuh bermakna pada diri Istisyhad.
Selamat membaca...