. dEmi Masa

Demi masa.Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian,
kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati
supaya mentaati kebenaran dan nasehat menasehati supaya menetapi kesabaran.
(Al-`Asr 103:1-3)



Sunday, November 14, 2010

058 Apabila Pencil Bukan Lagi Digunakan untuk Menulis Melukis

Salam
Pascamodenisasi, dunia dan seisi-isinya kini kian berubah. Maju bertambah maju. Pelik bertambah pelik. (Introduction A+) Ber'karangan' pula disini^^ Apa khabar semua. Hari ini istisyhad nak share dengan korang sume pasal 'Apabila Pencil Bukan Lagi Digunakan untuk Menulis Melukis'. Haa. Pernah dengar ke? Selalunya orang buat pensel ni untuk melukis, menulis, dan mewarna. Tapi, masa jalan-jalan kat blog kengkawan, dan web-web dimerata dunia, apa yang istisyhad jumpa ni memang agak pelik. Jom kita sama-sama saksikan...

Berikut adalah lukisan di atas pencil...

Berikut adalah seni ukiran pada pencil...
Berikut pula adalah, emm...tengok je la...hihi



Yang ni pun yang pelik-pelik je...
Yang ni kulit telur kalau xsilap

yang ni pulak ada klip kertas pada pensel

yang ni pulak..haha

sape yang malas nak guna sharperner ley wat cmni

misai ku bukan

anting-anting-.-
okeh...abes suda muzium pensel art kita hari ini. Tujuan istisyhad post gamba-gamba pensel ni nak bagi sume open your kreatif mind. Tidak semestinya sesuatu bende itu boleh dijadikan perkara yang ia sendiri telah terjadi sahaja. haha. Paham-pahamkan ye.^^
Sekian

p/s: maaf kepada pemilik sebenar pic di atas kerana istisyhad ambek gambar ni dekat image google. tak dpt nak habaq tuan punya gambar. istisyhad mintak izin dekat sini je la xD

4 comments:

sabree hussin said...

wah melampau-lampau dia punya kreatif nye ye

istisyhad-perinduCintaNya said...

btul tu. kadang2 kite2 xpna terpikir pon nk wt cmtu.huhu

CouLeur de Chiqu3 said...

seriously nice !

istisyhad-perinduCintaNya said...

yup...nice bin kreatif.