. dEmi Masa

Demi masa.Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian,
kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasehat menasehati
supaya mentaati kebenaran dan nasehat menasehati supaya menetapi kesabaran.
(Al-`Asr 103:1-3)



Tuesday, November 2, 2010

051 NiCE walLpaper

Salam semua !
Alhamdulillah...bestnye kalau cuti...ari-ari dapat wat posting baru.
tp posting ni nak juz nak tunjuk my wallpaper design terbaru.
Im juz touch up wallpaper yang orang bagi and dapat kt internet je...ni dy



Haha...sorry la...korang penat2 bukak...tp tengok2 wallpaper simple je...wallpaper ni aku da wat wallpaper background ntuk blog xD
Sape-sape nak download wallpaper ni senang je...caranya :
  1. right click mouse
  2. click "save image as"
  3. save dlm komputer korang
lame jugak nak wat wallpaper ni-.- sebabnya...da lama tak pakai Adobe Photoshop. So da kurang mahir nak pakai laju-laju. Guna CS5...tu yg payah sket.

Yang ni gamba asal wallpaper tu:






apa bila dua gamba ini bergabung....maka jadi lah seperti di atas tadi...sesiapa yang mempunyai Adobe Photoshop...boley la cuba try...selamat mencuba xD

2 comments:

istisyhad-perinduCintaNya said...

wallpaper hitam yang kt bwh tu bukan wallpaper yang asal...gambanya telah dikecilkan...so kalau nak yang asal bg tau ye...sekian

pyka said...

ak pernah tgk wallpaper ni kt blog kwn ak... sebijik mne ni... mknenye wallpaper ciptaan ko la zaki eyh??